CorelDraw da Film Şeridi Yapalım

Arrange > Transformations > Size tıklıyoruz. Penceremizin sağ köşesinde Transformation menüsü çıkmakta.
film1.jpg

Şimdi ,kare çizim aracını kullanarak uzun bir dikdörtgen çizelim ve Transformation menüsünde Size kısmından aşağıdaki resimde verilen değerleri verin ve "Apply" tıklayın.
film2.jpg

Tekrar küçük bir kare çiziyoruz ve alttaki resimdeki değerleri veriyoruz.
film3.jpg

Şeklimizin değerlerini verdikten sonra seçili hale getiriyoruz,Toolbox kısmında üstten ikinci sırada bulunan 'shape tool'u tıklıyoruz ve shifte basılı tutarak şeklimizin bir köşesinden ileri itip yuvarlıyoruz,otomatik olarak diğer kenarlarda yuvarlanıyor.
film4.jpg

Daha sonra şeklimizi çizdiğimiz büyük dikdörtgenin kenarına yerleştiriyoruz,alttaki resimde de görüldüğü gibi.
film5.jpg

Transformation menüsünden Position kısmını(menüdeki ilk işaret,artı şeklindeki),seçiyoruz ve alttaki resimde ki değerleri girip "Apply To Duplicate" tıklıyoruz ve eşit aralıklarla şeklimizi alt alta çoğaltıyor.
"Apply To Duplicate" e dikdörtgenin sona kadar basmayı sürdürüyoruz.Resimdeki gibi çalışmamız olmakta.
film6.jpg

Çoğaltığımız küçük şekilleri hepsini grup yapıp (Ctrl+g) ,dikdörtgenimizin diğer köşesine kopyalıyoruz.Kopyaladıktan sonra film şeridimizin ortadaki kare alanlarını yapıyoruz.Kare çiziyoruz.Ve "Size" kısmından karemize resimdeki değerleri giriyoruz.
film7.jpg

Şeklimizin değerlerini verdikten sonra Position dan alttaki resimde ki değerleri girip "Apply To Duplicate" tıklıyoruz,şeklimiz dikdörtgenin sonuna kadar kopyalanana kadar basıyoruz.
film8.jpg

Film şeridimizin çizimi bittikten sonra renklerini ayarlıyorsunuz,ister siyah isterseniz koyu kahverengi kullanabilirsiniz.
film9.jpg

0 Response to "CorelDraw da Film Şeridi Yapalım"

Hakkımda

Fotoğrafım
kütahya, ege, Türkiye
Kişisel Bilgiler . Doğum Tarihi: 23.04.1985 DoğumYeri: Kütahya Kan Grubu: A Rh (+) Boy: 1.80 E-Posta: aslankiran@gmail.com . . Açıklama . 1998 yılında takriben 13 yaşında iken Photoshop’la çalışmaya başladım.Orta okulbirinci sınıfta iken Abimve arkadaşının yerel bir gazete çıkartma istekleri üzerine photoshopta birkaç taslak çalışma hazırladım hepimiz çok beğendik ve çalımalarımız bir cd’ye aktararak doğru matbaanın yolunu tuttuk ve şevkle tasarımlarımızı matbaacıya göstermeye başladık ve bana photoshopta tasarım olmayacağını söyledi baskılarda pixelleşmeler oluşacağını çalışmalarımı vektörel tabanlı Corel Drawda yapmam gerektiğini söyledi bu söyledikleri neydi bilmiyordum ilk defa duyduğum terimlerdi ve ilk defa duyduğum programdı bir dergi Cd’sinde Corel Draw 9′un demo sürümünü buldum ilk tanışıklığımız bu şekilde oldu mantık olarak photoshop’a benziyordu layersistemi aynıydı ama hizalamalar şekillerin yerleşimini ayarlamak bir hayli kolaydı ve şimdi 23 yaşındayım Corel Draw bilgim uzmanlık derecesinde. Profesyonel miyim ? Evet Profesyonelim ve kendime ait bir reklam ajansım var
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme | Blogger Templates | Best Credit Cards